Om Jan Pontho
Jag har med en stor glÀdje och nyfikenhet burit en kamera pÄ axeln alltsedan jag var liten pojke pÄ 12 Ärs Älder. Mitt intresse för bilden gav mig senare en tjÀnst som filmfotograf pÄ Sveriges Television i Stockholm. Den behöll jag i tio Är innan jag startade eget för att utveckla mitt bildsprÄk ytterligare inom bÄde fotografiet och den rörliga bilden. Mina kunder inom stillbild Àr frÀmst stora och mindre företag, reklambyrÄer, bokförlÀggare och mÄnadsmagasin. Inom rörlig bild hör förutom företag som Tetra Pak Àven SVT, TV4, TV8 och fristÄende produktionsbolag till kunderna. Sedan mÄnga Är tillbaka Àr jag dessutom anlitad av Nikon att utbilda andra fotografer, bÄde yrkesverksamma och glada amatörer, i de olika teknikerna. Jag bor sedan 2006 i Ystad och mitt arbetsfÀlt strÀcker sig bÄde över Sverige och utomlands.

Mitt sÀtt att arbeta
Ett samarbete med mig innebÀr förstÀrkning av en lyhörd resurs, ett tillgÀngligt bollplank som förutsÀttningslöst kommer med idéer för hur ditt företag kan nÄ ut och kommunicera Ànnu bÀttre. Mitt genuina intresse för er verksamhet effektiviserar arbetsflödet och frilÀgger mer tid för dig. Jag Àr hÀngiven mina kunder. NÀr det gÀller tidningsmagasin och böcker Àr min styrka att berÀtta en historia med bilderna. Jag har lÄng erfarenhet av att arbeta tillsammans med journalister, Àven under svÄra förhÄllanden. Sedan nÄgra Är tillbaka skriver jag Àven en del reportage sjÀlv.

Min utbildning
Jag Àr teleingenjör frÄn början och har efter det utbildat mig i olika steg inom film och fotografi. Först genom flera utbildningar av lÀrare frÄn Dramatiska Institutet i Stockholm i foto, dramaturgi, ljud och ljussÀttning samt redigering. Jag har som stillbildsfotograf examen frÄn bland annat utbildningen Auktoriserad Digital Bildleverantör hos SFF, Svenska Fotografers Förbund, som jag Àr ansluten till.